Tryk 1 for at blive stillet igennem til første ledige person. Tryk 2 for at lytte til præsentationer. Tryk 3 for at vælge hvem du vil tale med. 19 kr./minut - minimum 15 minutter
 
Nysen-følgere
Nysen-følgere

Nysen-følgere

Har du hørt om nysen-følgere? Læs med her og lær om de mange myter om nyset og de nysen-følgere der tror på dem

Selvom vi ikke klart kan sige, hvornår denne overtro opstod, følger folk stadig denne tro ved at følge andres eksempel. Der er ingen fast bekræftelse på hvornår overtroen begyndte, men nysen-følgere findes stadig over hele verden. Måske er du selv en af de mange nysen-følgere?

Ifølge medicinsk viden er det at nyse en fuldstændig refleksiv handling af kroppen der skyldes fremmede partikler, allergier, sygdom eller kulde. Nyset sørger for at skille sig af med uønskede objekter i dine luftveje. I selve næsen sidder der små censorer som holder øje med om uønskede partikler skulle finde vej til dine luftveje når du trækker vejret.

I de seneste århundreder er det at nyse også blevet betragtet og fortolket udover de biologiske faktorer, nysen-følgere så det som en pest i Italien og Europa, som kunne helbredes af de velsignede ord "God Bless You", på Tysk ”Gesundheit” eller på dansk ”Prosit” efterfulgt af en anden person der nyser, og så endnu en.

Nysen-følgere anså nyset for at bringe lykke. For eksempel siger man i Danmark at hvis man har nyst tre gange i træk så må man enten ønske eller at det bliver godt vejr i morgen. I nogle lande betyder det at nyse uheld. Nysen-følgere i Grækenland, Romerriget og Egypten mente at det bragte uheld. Romerne mente at når nogen nøs så var det et tegn på sygdom og snarlig død. Derfor sagde de: ”Absit omen!” Dette kan oversættes til ”Forsvind varsel”.

Fordi Pave Pelagius den 2 gik bort midt under et nys blussede frygten for det onde nys op, og hans efterfølger Pave Gregor pålagde derefter samtlige af sine undersåtter at bede for alle som nøs. Dette skete ved at man sagde: ”Gud velsigne dig”  

I et engelsk studie af nyset er der udvirket en rapport, der beskriver effekten af nyset i hverdagen.

Så nysen-følgere siger altså 'Gud velsigne dig' den dag i dag, for at holde onde ånder væk (uanset om de er klar over at det er derfor de gør det, eller ej).

Selvom man kan anse det at nyse som en ubehagelig ting i dag, så har nyset en interessant historie bag sig. Hvis vi betragter nyset fra en videnskabelig vinkel, er det i dag nemt at forstå hvorfor vi nyser og hvad det gør for os, men overtroen lever videre i gamle skikke overleveret fra nysen-følgere fra gammel tid. Så hvad siger du? Er du mon en nysen-følger, helt uden at du var klar over det?

 
Annie
LEDIG
 

Empatiske Annie kan hjælpe dig, da hun har været synsk siden hun var barn. Hun er...

89 88 88 11MIN SIDE
 
Magdalena
LEDIG
 

Magdalena kan spå dig, give dig healing og clairvoyance. Dyrker hvid magi, er synsk og...

89 88 88 11MIN SIDE
 
Amanda
LEDIG
 

Amanda har over 15 års erfaring hos os, så hos hende er du i trygge hænder. Hun vil...

89 88 88 11MIN SIDE
 
Katherine
LEDIG
 

Katherine er et medie, der er meget omsorgsfuldt. Hun vil det bedste for alle. Ringer...

89 88 88 11MIN SIDE
 
 

Inspirerende artikler

Ankou

Ankou

Er Ankou og manden med leen den samme, og hvordan ser en spåkone på denne historie? Her får du en forklaring om...
 
Scientologi

Scientologi

Er scientologi grunden til Travolta og Cruise har undgået narkotikaskandaler? Scientologi har regler mod...
 
Ubetinget kærlighed fra kæledyr

Ubetinget kærlighed fra kæledyr

Ubetinget kærlighed fra kæledyr, det er hvad du får når du elsker dit kæledyr, ubetinget, uden grænser, ren...
 
Skal man tro på synske?

Skal man tro på synske?

Der er mange, som er skeptiske, men må danne sin egen mening. At være åben for spørgsmålet: Skal man tro på...
 
En blind sandsigerske

En blind sandsigerske

Blinde udvikler de andre sanser, for at kompensere for den der mangler. Her er en fortælling om en blind...
 
 
 
 
89 88 88 11

Ved brug af denne hjemmeside, samtykker du til brugen af cookies. Information indsamlet af cookies kan inkludere hvor ofte du besøger hjemmesiden og hvilket land du surfer fra. Læs mere

_